1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1700 | واحد خبر مركز | 1389/06/03 862 | چاپ

اولين کهکشان ها حدود 12 ميليارد سال پيش به وجود آمده اند

دکتر 'بهرام مبشر' روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا، گفت : در مطالعات خود با استفاده از تصاوير گرفته شده از تلسکوپ هابل و ديگر تلسکوپ هاي موجود بر روي زمين به کشف 11 کهکشان موفق شده است که جرمي نزديک به صد هزار ميليون برابر جرم خورشيد دارند و فاصله آن با ما 12 ميليارد سال است.
اين استاد دانشگاه 'کاليفرنيا' در آمريکا، خاطر نشان کرد: وقتي به اعماق فضا مي‌نگريم به دليل محدود بودن سرعت نور و زماني که طول مي‌کشد تا نور به ما برسد، گويي در زمان به عقب نگاه مي‌کنيم.
مبشر افزود: در نتيجه کهکشان‌ها را آن طور که بوده‌اند مي‌بينيم، نه آن طور که در حال حاضر هستند و هر چه دورتر برويم، گويي به ابتداي جهان نزديک‌تر مي‌شويم.
وي تاکيد کرد: حال اين سوال پيش مي‌آيد که اين کهکشان ها در مدت زمان کوتاهي از ابتداي جهان، چگونه توانسته اند چنين جرم زيادي را کسب کنند.
اين پرفسور فيزيک و کيهان شناس با اشاره به عمر جهان که 6/13 ميليارد سال تخمين زده شده است گفت: بنابراين اگر کهکشاني 12 ميليارد سال پيش به وجود آمده باشد جزو اولين کهکشان هايي است که در تاريخ جهان خلق شده است.
به گزارش واحد خبر مركز مطالعات و پژوهش هاى فلكى ـ نجومي به نقل از ايرنا مبشر خاطر نشان کرد: براساس تئوري‌هاي موجود، کهکشان‌هاي بزرگ در اثر ادغام کهکشان‌هاي کوچکتر به وجود مي‌آيند، اما نکته اينجاست که کهکشان‌هاي ياد شده آنقدر زود در طول عمر جهان به وجود آمده‌اند که فرصتي نبوده تا کهکشان‌هاي کوچک ايجاد و ادغام شوندو تنها در صورت تلقي پيدايش ناگهاني اين کهکشان‌ها در اثر توده گاز و ابر مي‌توان اين مساله را توجيه کرد که صحت اين تئوري هنوز به اثبات نرسيده است.
وي به ايرنا گفت: پاره اي ديگر از مطالعات وي به بررسي انرژي تاريک اختصاص داشته است. انرژي تاريک 75 درصد موجوديت جهان را تشکيل مي دهد و موجب افزايش سرعت انبساط جهان مي شود.
وي خاطر نشان کرد: جهان از ابتداي لحظه بيگ بنگ در حال انبساط بوده است اما سرعت آن به دليل وجود ماده تاريک که 99 درصد ماده موجود در جهان را تشکيل مي‌دهد، در حال کم شدن است.
اين پرفسور فيزيک و کيهان شناسي خاطر نشان کرد: ماده تاريک اگرچه قابل مشاهده نيست ولي جرم دارد و سبب کم شدن سرعت انبساط جهان مي‌شود اما پس از دوره‌اي که جهان حدود 70 درصد از عمر کنوني‌اش را داشت، ميزان کاسته شدن شتاب انبساط جهان تغيير کرد و سرعت انبساط افزايش يافت.
مبشر گفت: اين چيزي است که با مشاهدات اخير نشان داده شده است و علت آن انرژي تاريک است .
وي تاکيد کرد: از ابتداي جهان رقابتي ميان ماده تاريک و انرژي تاريک بوده و در برهه‌اي از زمان که ما نيز در آن حضور داريم، اثر انرژي تاريک بيشتر مي‌شود و در صورت ادامه يافتن اين انبساط، تا ابد سرعت انبساط زياد مي‌شود.
دکتر بهرام مبشر، استاد ايراني دانشگاه کاليفرنياي آمريکا، مدت 8 سال در فاصله سال هاي 2000 تا 2008 نماينده سازمان فضايي اروپا در ناسا و مسئول آشکار سازي nikmouse ( نايک موس )بوده است.
وي هم اکنون پروفسور فيزيک و کيهان شناسي در دانشگاه کاليفرنياست و به تحقيق در زمينه چگونگي ايجاد جهان و کهکشان هاي اوليه مشغول است.
عميق ترين عکسي که تا کنون از جهان هستي گرفته شده توسط تلسکوپ هابل و گروه تخصصي دکتر بهرام مبشر و همکاران بوده است.