1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1526 | واحد خبر مركز | 1388/05/06 1251 | چاپ

پديده خورشيد گرفتگي با وقوع زمين لرزه ارتباط ندارد

 

معاون پژوهشي و فناوري پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزلهگفت: پديده هاي سماوي نمي تواند از نظر علمي در وقوع زلزله تاثير گذارباشد.
 
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاي فلکي ـ نجومي به نقل از سايت "irna.ir" ، مهدي زارع روزدوشنبه در خصوص طولانيترين کسوف قرن در 31 تيرماه که در کشور چين روي داد و ارتباط آن با وقوعزلزله و پيش بيني آن گفت : برخي محققان بر روي اين ارتباط کار کرده اند،اما هنوز دلايل منطقي و علمي براي اثبات اين ارتباط وجود ندارد.
وي گفت : در طول تاريخ هم زمان با وقوع خورشيد گرفتگي و يا مدتي پساز آن زمين لرزه هايي روي داده، اما دليلي بر ارتباط آن با وقوع اين پديدهطبيعي وجود ندارد .
معاون پژوهشي و فناوري پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسيزلزله با اشاره به اين مطلب افزود: در کار علمي تا پديده اي به صورتسيستماتيک ، سامان يافته و قابل آزمون و تکرار نباشد، نمي توان آن را بهعنوان يک مورد علمي اثبات کرد و تاييد آن نيازمند آزمونهاي مکرر است.
زارع افزود: هنوز در هيچ نقطه اي از دنيا و توسط هيچ دانشمندي ارتباطميان اين دو پديده به صورت علمي اثبات نشده و داده هاي آنها براي قطعيتبخشيدن به اين ارتباط کافي نبوده است .
وي گ    فت: اطلاعاتي که در حال حاضر وجود دارد مربوط به يک بازه زماني 50 ساله است و اطلاعات 10 ساله اخير مستند تر از گذشته است، اما در همينداده ها نيز هنوز مطلبي علمي مبني بر اثبات ارتباط اين دو پديده وجودندارد.
زارع افزود : طلوع و غروب خورشيد ، ماه کامل ، جاذبه و... يکي ازهزارن پديده اي است که در منظومه شمسي اتفاق مي افتد، اما نمي توان اينهارا با پديده هاي رخداده در زمين مربوط کرد.
وي گفت: دانشمندان وقوع خشکسالي را نيز با زلزله مرتبط دانسته اند،اما به زمان و چگونگي اين ارتباط اشاره خاصي نکرده و آن را علمي اثباتنکرده اند، اما نمي توان اين ارتباط را نيز کاملا رد کرد.
طولاني ترين خورشيد گرفتگي قرن روز 31 تيرماه در کشور چين روي داد.