مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
143
|
اخبار |
1384/04/13
726
|
چاپ
نام 600 هزار تن در لحظه اصابت برخوردگر فضاپیمای «دیپ ایمپکت» به دنبالهدار «تمپل» جاودانه شد
ثبت نام بیش از 625 هزار علاقمند به فضا و نجوم بر روی یک مینی سیدی و اتصال آن به برخوردگر «دیپایمپکت» از جالبترین نکات حاشیهیی اصابت موفقیتآمیز برخوردگر فضاپیمای «برخورد عمیق»(DEEP IMPACT) با دنبالهدار «تمپل1» بوده است.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کارشناسان ماموریت «برخورد عمیق» ناسا حدود دو سال پیش از مردم دعوت کردند که نام خود را برای ارسال به فضا همراه با سفینه «برخورد عمیق» ثبت کنند. هدف از این کار جهت توجه مردم به ماموریتهای فضایی و دادن این احساس خوشایند به آنها بود که نام آنها کیلومترها دور از زمین در این رخداد تاریخی حضور دارد.
با اینکه مهلت ثبت نام مه 2003 تا ژانویه 2004 اعلام شده بود ولی بیشتر علاقمندان در آخرین دقایق ثبت نام کردند که این مساله کارشناسان طرح را با مشکل مواجه کرد.
ناسا اعلام کرده که این حرکت، در واقع یک اقدام نمادین بوده است چون این سیدی با اینکه در زیر یک پوشش حرارتی متصل به برخوردگر نصب شده بود، به محض برخورد از شدت گرمای بالا تبخیر شده است.
به گزارش ایسنا، افرادی که مایلند نام خود را در زمره نام های دیگری که به اعماق فضا فرستاده میشود ثبت کنند میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://pluto.jhuapl.edu/ecard/sendName_ecard_content.html در ماموریت «افقهای نو» ثبت نام کنند.
«افق های نو» (New Horizons) فضاپیماهایی هستند که قرار است برای انجام پروژه های مختلف به سوی پلوتون و ورای آن فرستاده شوند. اولین قسمت از طرح افق های نو قرار است ماموریتی باشد که برای بررسی کمربند «کویی پر» طراحی شده است، اما در راه خود با پلوتون و کارن هم مواجه می شود. اولین تصاویری که از این سیاره به زمین مخابره شود، نشاندهنده ویژگی های زمین شناختی پلوتون و کارن و عوارض سطح آن دو است. پس از بررسی آنها، فضاپیما سفر خود را به سمت کمربند «کویی پر» ادامه می دهد و در آنجا از کنار تعدادی از خرده سیارههای این کمربند عبور می کند.
قسمت اول طرح افق های نو قرار است دی ماه امسال پرتاب شود. سپس با کمک گرانش مشتری ماموریتش را ادامه میدهد.
عبور از کنار سیاره غول پیکری چون مشتری باعث می شود فضاپیما در جهت درست به سوی پلوتون حرکت کند و البته این کار باعث شود از گرانش این سیاره استفاده کند و شتاب بگیرد و سرانجام فضاپیما در تیر ماه سال 1394، یعنی درست 10 سال دیگر، از نزدیکی پلوتون و کارن عبور خواهد کرد.
----
Isna.ir