مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1416
|
واحد خبر مركز |
1387/10/22
513
|
چاپ
مراسم اهداي جوايز ممتازين سومين دوره سراسري نجوم برگزارشد
طي مراسمي در مركز مطالعات و پژوهش هاي فلكي - نجومي، از برگزيدگان سومين دوره مسابقه سراسري نجوم تجليل شد
مراسم تجليل از 9 نفر از برگزيدگان سومين دوره مسابقه سراسري نجوم كشور با حضور جمعي از منجمين واساتيد حوزه و دانشگاه در سالن همايشهاي مركز فلكي ، نجومي استان قم برگزار شد.
در اين مراسم كه صبح پنجشنبه 5/10/1387 برگزارشد ، به افراد برگزيده لوح تقدير و تنديس جشنواره اهداء شد.
مديرمركزمطالعات و پژوهش هاي فلكي ، نجومي قم در اين مراسم در سخناني گفت: اين مركز از سال76 زير نظر دفتر حضرت آيت الله سيستاني با پذيرش 40 طلبه ، كار آموزشي و علمي خود را شروع كرد و در اين مدت دو هزار طلبه و دو هزار و 500 نفر از ساير اقشار جامعه از استان قم و استانهاي همجوار در اين مركز در علم نجوم دورههاي آموزشي مختلفي را گذرانده اند.
محمد صالح نجف اظهار داشت: با توجه به اينكه المپياد نجوم در سطح و سن معيني برگزار ميشود ،اين مركز تصميم به برگزاري مسابقات سراسري نجوم با حضور همه اقشار جامعه در سنين مختلف گرفت.
دبير ستاد برگزاري مسابقه سراسري نجوم خاطرنشان كرد: نخستين دوره اين مسابقه در ارديبهشت سال 85 با حضور 14استان، دومين دوره آن در ارديبهشت سال 86 با حضور23 استان و سومين دوره آن نيز ارديبهشت سال جاري و با حضور 27 استان كشور برگزار شد.
نجف افزود: ثبت نام سومين دوره اين مسابقات به صورت اينترنتي انجام و يك هيات علمي نيز براي اين مسابقات در نظر گرفته شد.
وي با بيان اينكه ميزان تحصيلات شركتكنندگان اين دوره از دوم ابتدايي تا كارشناسي ارشد بود، اظهار داشت: جوانترين شركتكننده در اين دوره از بومهن (استان تهران) با 9 سال سن و پيرترين شركتكننده از بروجرد (استان لرستان) با 53 سال سن بودند.
همچنين ايشان بيان داشتند مركز لاهيجان (استان گيلان) بعنوان برترين مركز در اين زمينه معرفي شد.
وي برگزاري 17 همايش علمي، تاسيس ستاد استهلال ماه، تهيه و انتشار كتاب وضعيت پيش بيني رويت هلال ماه در ابتداي ماههاي قمري وراه اندازي تارنماي (سايت) مركز به سه زبان، ترجمه مقالات نجوم را بخشي از فعاليتهاي اين مركز در زمينه دانش ستاره شناسي برشمرد و گفت: در كتابي كه سالانه توسط اين مركز منتشر ميشود اوقات شرعي، مشخصات ماه و خورشيد در ابتداي ماه هاي قمري بر اساس افق 46 شهر مهم جهان آورده شده است.
نجف ايشان گفت: يك مجتمع علمي فرهنگي نجوم توسط اين مركز در36 هكتار زمين بين روستاهاي ميم و ويريج (بخش كهك استان قم) در حال ساخت است كه از يك رصدخانه اصلي با قطر16 متر و چند رصدخانه كمكي تشكيل ميشود.
وي افزود: ساخت اسكلت ساختمان رصدخانه اصلي اين مركز در چهار طبقه در ارتفاع يك هزار 910 متري كوههاي ماليجه نرسيده به روستاي ويريج به پايان رسيده كه طول گنبد آن نيز هشت متر است.
نجف گفت: در صورت مساعد بودن وضعيت جوي منطقه تلاش ميكنيم تا بخش نخست اين رصدخانه در سال آينده به بهره برداري برسد.
به گزارش ستاد برگزاري مسابقه سراسري نجوم ، جوايز نفرات چهارم تا دهم سه سطح پيشرفته، عمومي و مقدماتي و جوايز 70 نفر از برترينهاي مراكز در سومين دوره مسابقه سراسري نجوم به مراكز سراسر كشور ارسال شده است و شركت كنندگان كه حايز رتبه شدهاند جهت دريافت جوايز ميتوانند به مراكز ثبت نام مربوط در سراسر كشور مراجعه نمايند.
چهارمين دوره مسابقات سراسري نجوم ارديبهشت سال 88 برگزار ميشود و علاقه مندان جهت شركت در اين مسابقه ميتوانند در قم با تلفن 5-2936313 تماس بگيرند و يا به تارنماي (سايت) مركز مطالعات و پژوهشهاي فلكي ، نجومي به نشاني www.nojumi.org مراجعه كنند.
اين آيين با حضور دكتر حسين اميري خانمكاني، استاد دانشگاه شهيد باهنر كرمان )دكتراي فيزيك سيارات) و نماينده مردم زرند و كوهبنان در مجلس شوراي اسلامي، مديران مراكز فلكي - نجومي و جمعي از اخترشناسان برگزار شد.