1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1387 | واحد خبر مركز | 1387/06/11 819 | چاپ

شمارش معکوس برای دیدار تاریخی کاوشگر رزتا با خرده سیارک STEINS

فضاپیمای آژانس فضایی اروپا (اسا) موسوم به "رزتا" در روز پنجم سپتامبر سال 2008 (15 شهریورماه) رویارویی تاریخی خود با خرده سیارک STEINS 2867 را انجام خواهد داد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "www.esa.int" ، درهای مرکز عملیات سازمان فضایی اروپا (اسا) در دارمستات آلمان، از ساعت 18 به وقت محلی در روز پنجم سپتامبر برای پیگیری این ماموریت فضایی به روی رسانه‌ها باز می‌شود.
همچنین نخستین تصاویر و نتایج این پرواز در طول یک کنفرانس مطبوعاتی که روز بعد از پرواز در مرکز عملیات فضایی اسا برگزار می‌شود، ارائه خواهد شد.
خرده سیارک STEINS اولین هدف علمی رزتا است. این فضاپیما در اولین هجوم خود به داخل کمربند سیارک با آن ملاقات خواهد کرد.
گفتنی است، که این سیارک بین مدارهای سیاره‌های مریخ و مشتری و در مسیر دنباله دار 67/P چوریومف ــ گراسیمنکو ( 67/P Churyumov-Gerasimenko ) قرار دارد.
به گفته اخترشناسان، از آنجا که سیارک‌ها نمونه‌ای از مواد منظومه خورشیدی در مراحل مختلف تکامل هستند، مطالعه آنها بی‌نهایت حائز اهمیت است و چه بسا کلید درک منشاء سیاره خودمان - زمین - و سایر سیارات همسایه را به دست منجمان ‌دهد.

انیمیشنی از پرواز "رزتا" به سوی خرده سیارک

فضاپیمای اروپایی "رزتا" که حامل کاوشگری موسوم به Philae است، اسفند ماه 1382 سفر 10 ساله خود را از پایگاه گویان فرانسه به سوی هسته دنباله دار آغاز کرد.
Philae جزیره ای در رودخانه نیل است که ستون "ابلیسکس" در آن یافت شد که برروی آن نام های "کلوپاترا" و "بطلمیوس" به زبان هیروگلیف نوشته شده و همین ستون بود که "چامپلیون"، باستانشاس برجسته فرانسوی را قادر ساخت تا با مطالعه هیروگلیف‌های نوشته شده بر لوح "رزتا" پرده از اسرار حروف هیروگلیف و به تبع آن تمدن مصر باستان بردارد.
همانگونه که فیلائه، ابلیسکس و لوح رزتا اسرار مصر باستان را آشکار کردند، دانشمندان امیدوارند ماموریت طولانی رزتا نیز، پرده از اسرار منظومه شمسی بردارد.
آلمان، فرانسه، ایتالیا و مجارستان کشورهایی هستند که با همکاری انگلستان، اتریش، فنلاند و ایرلند در این طرح کار کرده اند.
بررسی دنباله دار هدف این طرح - دنباله‌دار Churyumov-Gerasimenko - محققان را یاری خواهد کرد تا نگاهی به چهار هزار و 600 میلیون سال پیش بیاندازند؛ زمانی که هنوز سیارات شکل نگرفته بودند و تنها چند سیارک و دنباله دار به دور خورشید می چرخیدند.
رزتا در سال 2014 به هدف خود خواهد رسید و کاوشگر "فیلائه" را به طور خودکار رها می کند تا بر سطح هسته یخی دنباله دار فرود آید. این کار با کمک یک موتور کاوشگر انجام می گیرد و فیلائه برروی سه پایه خود بر سطح این دنباله دار خواهد نشست.
"فیلائه" به بررسی شیمیایی و فیزیکی سطح هسته خواهد پرداخت و مدارگرد رزتا که محل دقیق فرود را نیز مشخص خواهد کرد به بررسی این دنباله دار از مدار آن خواهد پرداخت. نتایج این ماموریت می تواند به حل مسایل مربوط به چگونگی پیدایش منظومه شمسی و منشا حیات کمک کند.