اخترشناسان با تهیه مدلهایی از نحوه مکش ابرهای مولکولی به درون سیاه چالهها دریافتند که چطور ستارهها میتوانند در اطراف یک سیاه چاله انبوه شکل بگیرند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "www.space.com" ، دانشمندان از مدتها پیش از شکلگیری ستارهها در چنین شرایط بسیار خاص حیرت زده بودند و به دنبال پاسخ این سوال بودند که چگونه چنین پدیدهای اتفاق میافتد.
هم اکنون گروهی از اخترشناسان در مقالهای در مجله «ساینس» نتایج تحقیقات خود را اعلام کردند که براساس آن ابرهای مولکولی ــ که جایگاههای عادی تولد ستارهها هستندــ به وسیله جاذبهای شدید وعظیم از هم جدا میشوند.
این پژوهشگران میگویند که ستارهها میتوانند از دیسکهای بیضوی شکل، تشکیل شوند. این دیسکها باقیماندههای ابرهای گازی عظیم هستند که به وسیله برخورد با سیاه چالهها از هم جدا میشوند.
این کشف جدید پس از انجام شبیه سازیهای رایانهیی از ابرهای گازی عظیم که بدون سیاه چالهها کشیده میشدند، صورت گرفت.
پژوهشگران دانشگاه سنت اندرو در انگلیس اظهار داشتند : این شبیه سازیها نشان میدهند که ستارههای جوان میتوانند در همسایگی سیاه چالههای عظیم و غول پیکر تا زمانی که یک منبع معقول تامین کننده از ابرهای انبوه گازی حاصل از کهکشان وجود داشته باشد، شکل بگیرند.