1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1364 | واحد خبر مركز | 1387/05/07 503 | چاپ

کشف سیاره‌ای جدید در ابعاد مشتری در خارج منظومه شمسی

دانشمندان یک سیاره جدید به اندازه سیاره مشتری کشف کرده‌اند که به دور یک ستاره دور دست شبیه به زمین می‌چرخد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "www.universetoday.com" ، به گفته دانشمندان 2/9 روز طول می کشد تا این سیاره به دور ستاره خود بچرخد. این مدت چرخش به دور ستاره مادر، طولانی ترین دوره برای هر سیاره خارج منظومه شمسی است که تاکنون شناسایی شده است.
این سیاره مرسوم به "CoRoT-Exo-4b" توسط تلسکوپ فضایی CoRoT متعلق به سازمان فضایی آمریکا (ناسا) کشف شده است.
این تلسکوپ فضایی اروپا با هدف جست‌وجوی سیارات خارج منظومه شمسی از طریق مشاهده‌ جابه جایی ها و یا تغییرات کوچک و ظریف در نور خارج شده از یک ستاره وقتی که سیاره‌ای از مقابل آن عبور می کند، طراحی شده است.
یک گروه از دانشمندان به مدیریت آژانس فضایی فرانسه موسوم به CXES با ردیابی زمان بین انتقالات اندازه‌گیری کردند که چه مدت طول می کشد تا سیاره‌ای دور ستاره خود یک دور کامل بزند تا زاویه 360 درجه تکمیل شود.
این دانشمندان توانستند دوره چرخش ستاره را با اندازه‌گیری نقاط تاریک بر روی سطح آن در شرایطی که از دید خارج می‌شود و یا دوباره قابل رویت می‌شود، مشخص کنند.
پژوهشگران می‌گویند: این یافته‌ ما را بسیار شگفت زده کرد، چون تصور می‌شود سیاره جدید چگالی بسیار کمی دارد و آنقدر از ستاره‌اش دور است که معلوم نیست چطور می‌تواند جاذبه‌ای با قدرت کافی داشته باشد تا بتواند روی چرخش آن تاثیر بگذارد.