حدود سه هفته پس از فرود روی سیاره مریخ، کاوشگر فونیکس ذراتی را جمع آوری کرده است که نخستین اسرار این سیاره را فاش و تصویری از میلیونها سال پیشینه سیاره سرخ ارایه میکنند.
پیتر اسمیت، پژوهشگر اصلی فونیکس در دانشگاه آریزونا در این زمینه گفت: ما تقریبا دو برابر بیشتر از آنچه که تصور میکردیم در حال کسب اطلاعات هستیم.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "www.space.com" ، مشاهدات جدید از سوی مریخ نشین ناسا بزرگترین تصویری را که تاکنون از خاک مریخ مشاهده شده ارایه کرد و ذراتی را نشان داد که حتی در مقیاسهای کوچکتر قابل رویت هم حالت کپهیی و کلوخی دارند.
کاوشگر 420 میلیون دلاری ناسا هم چنین به احتمال زیاد محل وجود یخها را نیز تعیین کرده است و در حال حاضر در پروسه تهیه یک تصویر 360 درجهیی از محل فرود خود در منطقه قطبی مریخ با صخرهها و تپههای ناپدید شده در ساختهای غباری است.
تیم پژوهشی در این پروژه امیدوارند که شواهدی از وجود آب و مواد معدنی ارگانیک حمایت کننده حیات در این منطقه قطبی پیدا کنند.
این تیم پژوهشی اظهار داشتند که در حال حاضر پیشروی در عمق خاک مریخ اولویت اصلی آنها است.
قسمتی از خاکی که تاکنون از این سیاره برداشت شده بسیار کلوخی و چسبنده بوده اما به هر حال کاوشگر ناسا در نهایت موفق شد این عملیات نمونه برداری را انجام دهد و هم اکنون آزمایشهای تحلیلی روی نمونهها در آزمایشگاه سیار فونیکس آغاز شده است.
تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ نوری فونیکس نزدیک به 1000 ذره خاکی جداگانه را نشان داد که اندازه آنها کوچکتر از یک دهم قطر یک تار موی انسان است.
هم چنین حداقل چهار ماده معدنی مجزا در این ذرات مشاهده میشود.
گفتنی است که ذرات واضح در نمونه خاک بسیار شبیه به ذرات غبار هوازی است که در ابتدا به وسیله این میکروسکوپ مورد آزمایش قرار گرفتند.