بیشتر رویدادهای آسمان شب برای رصدگران جالب توجه است. از جمله مقارنه، اختفا، گذر قمرهای مشتری، حلقه های زحل و... . اما این بار شما رصدگران تیز بین آسمان میتوانید شاهد عبور سیاره ای از درون یک خوشهی باز باشید.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "www.nojumnews.com" ، شامگاه روز 2 خردادماه اگر به بالای افق غربی نگاهی بیاندازید در نزدیکی ارتفاع 60 درجه سیاره سرخ رنگ مریخ را خواهید دید. اگر در خارج از شهر و آسمانی کاملاً تاریک و صاف به این سیاره نگاهی کنید متوجه تودهی مه آلودی خواهید شد که در اطراف این سیاره پخش شده است. حال اگر با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ به سیاره مریخ نگاهی بیندازید، متوجه خواهید شد که این ابر مه آلود چیزی نیست جز تجمع چند صد ستاره که خوشهی کندوی عسل را تشکیل خواهد داد. در این زمان شما شاهد عبور سیاره مریخ از درون خوشه باز کندوی عسل یا همان M44 خواهید بود. رویدادی که از نظر رصدی نادر بوده و دارای ارزش بسیاری است. ثبت زمان عبور مریخ از کنار ستارههای این خوشه برای محاسبات میتواند بسیار ارزشمند باشد.
همانطور که در شکل مشاهده میکنید، این سیاره در روز 3 خرداد از درون خوشه خواهد گذشت. بسیاری از شما علاقهمندان به عکاسی از زیباییهای آسمان شب می توانید این لحظه زیبا را ثبت کنید و گزارشهای رصدی و عکاسی خود را به وبگاه آسمانشب ایران ارسال نمایید.
بیشتر بدانیم :
خوشهی باز M44 یا کندوی عسل دارای قطر زاویه ای 70 دقیقه قوسی (تقریباً 1.5 برابر ماه) است که قدر مجموع آن برابر با 3 تخمین زده می شود. این خوشه در حدود 200 الی 350 ستاره دارد و فاصله آن از خورشید 577 سال نوری است. خوشه کندوی عسل در صورت فلکی خرچنگ و بین دو ستاره گاما (از قدر 4.6 در فاصله 458 سال نوری) و دلتا (از قدر 3.9 و در فاصله 136 سال نوری) قرار دارد.