مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1247
|
واحد خبر مركز |
1387/01/31
470
|
چاپ
کاوشگر ژاپنی توانست قوه جاذبه در نقاط دوردست ماه را اندازهگیری کند
کاگویا نخستین کاوشگر ماه ژاپنی برای نخستین بار موفق شد، قوه جاذبه نقاط دوردست ماه را اندازهگیری کند.
دانشمندان برای سالیان متمادی چنین میپنداشتند که قوه جاذبه ماه در نقاط مختلف این کره به دلیل مواد زیرزمینی آن متغییر است اما آنها هرگز نتوانسته بودند نقاط دوردست ماه را اندازهگیری کنند و از روی سطح زمین نیز این مناطق قابل مشاهده نبودند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت “www.nhk.or.jp” ، کاوشگر کاگویا با استفاده از دو ماهواره کوچک و مجهز خود ، زمینه رله کردن وضعیت دقیق سطح ماه را به زمین ، به هنگام پرواز بر نقاط متضاد ماه فراهم کرده است .
سازمان اکتشافات فضایی ژاپن (جاکسا) اطلاعات مربوط به جاذبه سطح ماه در یک شعاع 500 کیلومتری و در دهانه کوههای ماه را آشکار ساخت .
این اطلاعات نشان میدهد که نیروی جاذبه در این منطقه ، بجز در دهانه کوهها ، جایی که احتمالا به دلیل مقعر بودن دهانه کوهها ضعیف تر باشد، در حدود متوسط نیروی جاذبه ماه است .
یک گروه تحقیقاتی به رهبری دانشگاه کیوشو و رصد خانه ملی ستاره شناسی ژاپن در نظر دارند تا اطلاعات مربوط به توزیع نیروی جاذبه در سطح ماه را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند و سپس اطلاعات مربوط به ساختار داخلی ماه را آشکار سازند.
کاوشگر 55 میلیارد ینی ژاپنی که ماموریت کاوش ماه را برعهده دارد ، در 14 سپتامبر سال 2007 میلادی (23 شهریور86) از پایگاه فضایی ژاپن در تانه گاشیما به فضا پرتاب شد.
ماهواره ی 4 متر و 80 سانتیمتری کاگویا ماموریت بررسی ماه را در اواسط دسامبر سال گذشته میلادی پس از آن که به مدار یکصد کیلومتری بالای ماه رسید، آغاز کرد.
آژانس اکتشافات فضایی ژاپن معتقد است که پرتاب موفقیت آمیز نخستین ماهواره اکتشافی ماه (کاوشگرماه ) از سوی این کشور، درها را بر روی ماموریت جهانی برای اکتشاف ماه از زمان انجام برنامه آپولوی آمریکا در دهههای 60 و 70 به این سو، فراهم کرده است .
ماهواره اکتشافی کاگویا دارا سه تن وزن ، 2 متر و 10 سانتیمتر عرض ، 2 متر و 10 سانتیمتر طول و 4 متر و 80 سانتیمتر ارتفاع است .
ماموریت سازمان فضایی ژاپن در پرتاب کاوشگر به ماه نخستین طرح اکتشافاتی این کشور در کره ماه ، پس از ماموریت ماهواره آپولو آمریکا محسوب میشود.