1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1154 | واحد خبر مركز | 1386/09/04 542 | چاپ

ابر ماهواره جهان ساخته می‌شود

مهندسان انگلیسی سرگرم ساخت محموله یک ماهواره مخابراتی تجاری هستند که قرار است بزرگترین ماهواره‌ای باشد که تاکنون پرتاب شده است.
شرکت "اینمارست" که در لندن مستقر است، قراردادی را برای ساخت ماهواره ماموریت آلفاست I-XL با صاحبان صنایع منعقد کرده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "bbc.com" ، این ماهواره شش تنی خدمات پهنای باند وسیع مانند اینترنت تلفن همراه را برای اروپا، خاورمیانه، آسیا و آفریقا فراهم می‌کند.
این ماهواره پنج برابر سکوهای فضایی کنونی ظرفیت خواهد داشت.
اینمارست از آلفاست I-XL برای حمایت از ماهواره‌های عظیم I-4 خود استفاده می‌کند که شبکه پهن باند جهانی این شرکت(BGan) را ارائه می‌کنند.
این فضاپیما این امکان را برای مردم فراهم می‌کند که دفاتر مجازی خود را در هر جایی در خشکی یا دریا تاسیس کنند. کاربران، ارتباطات نیم مگابیتی را از طریق پایانه‌های کوچک در اندازه لپ تاپ دریافت می‌کنند.
مشتریان این ارتباطات شامل بازرگانان مسافر، امدادرسانان، روزنامه- نگاران و افرادی می‌شود که در صنایع نفت شیمیایی و دریایی کار می‌کنند.
ایده ماموریت آلفاست I-XL از یک برنامه فناوری تحت نظارت سازمان‌های فضایی اروپایی و فرانسوی Esa) و (Cnes نشات گرفته است.
پروژه "آلفاباس" برای توسعه نسل بعدی ماهواره است که به صنعت اروپا اجازه می‌دهد در صدر بازار جهانی به ویژه با محصولاتی که از صنعت هوافضای آمریکا وارد بازار می‌شود، به رقابت بپردازند.
آلفاست I-XL نخستین فضاپیمایی خواهد بود که با استفاده از مدل آلفاباس پرتاب می‌شود. در واقع اینمارست نخستین مشتری تجاری آن است.
این ماهواره دسترسی به طیف‌های اضافی را مقدور می‌کند و می‌تواند تقریبا پنج برابر ظرفیت ارتباطی یک ماهواره از چهار ماهواره اینمارست را داشته باشد.
اگر چه مراکز شهری همیشه ارتباطات سیمی برتری خواهند داشت اما خدماتی که ماهواره‌ها ارائه می‌دهند می‌تواند تنها راه‌حل در مناطق دور افتاده و یا موقتی باشد.
برای پرتاب ماهواره‌ای در اندازه I-XL یکی از قدرتمندترین موشک‌ها نیاز است. اندازه این ماهواره با یک اتوبوس و یا یک کامیون کوچک قابل مقایسه است.