مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1153
|
واحد خبر مركز |
1386/09/04
530
|
چاپ
دید جدیدی از شکلگیری اولیه زمین و مریخ ارائه شد
گروهی از دانشمندان مرکز فضایی جانسون ناسا (JSC) موسسه ماه و سیارات و مرکز دیویس در دانشگاه کالیفرنیا (UCD)دریافتند سیارات خاکی مانند زمین و مریخ احتمالا در اوایل حیاتشان دهها میلیون سال مذاب بودهاند.
این یافتهها نشان میدهد که این دو سیاره آهستهتر از آنچه دانشمندان فکر میکردند خنک شدهاند و باید سازوکاری درون سیاره را گرم نگه داشته باشد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "jsc.nasa.gov" ، این یافتههای جدید نشان میدهد که تاریخ دوران اولیه سیارات داخلی منظومه شمسی پیچیده است و شامل فرایندهایی است که دیگر مشاهده نمیشود.
آثار این فرایندها در مریخ حفظ شده در حالیکه این شواهد از روی زمین پاک شده است بنابراین احتمالا مریخ بهترین مکان برای شناخت شکلگیری زمین است.
"کینگ ژو یین" استادیار زمین شناسی مرکز دیویس دانشگاه کالیفرنیا گفت تاریخ دقیق شکلگیری منظومه شمسی چهار میلیارد و 561 میلیون سال پیش است.
هسته فلزی مریخ چند میلیون سال پس از تولد منظومه شمسی شکل گرفت.
تخمینهای پیشین در مورد اینکه سطح این سیاره سرخ تا چه مدت مذاب مانده است در گستره زمانی هزاران سال تا چند صد میلیون سال، قرار دارد.
یین گفت ماندگاری 100 میلیون ساله اقیانوس ماگما بر روی مریخ زمانی بسیار طولانی است. این امر حاکی از آن است که در آن زمان مریخ میبایست اتمسفری ضخیمی داشته باشد که این سیاره را به نوعی عایق کاری کرده و روند خنک شدن آن را کند و آهسته کرده باشد.
دانشمندان گمان میکنند شکلگیری خشکیهای اولیه نمیتواند به تنهایی عاملی برای روند کند خنک شدن اقیانوس ماگما در این سیاره بزرگ محسوب شود.
در عوض این شواهد جدید نشان میدهد مریخ زمانی اتمسفر اولیهای داشته است که مانند یک عایق برای آن عمل میکرده است.
این اتمسفر اولیه عمدتا از هیدروژن به جا مانده از تراکم در بالای این سیاره خاکی، شکل گرفته بوده اما احتمالا حدود 100 میلیون سال پس از شکلگیری این سیاره تحت تاثیر فشار از بین رفته است.