1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1141 | واحد خبر مركز | 1386/08/19 673 | چاپ

سیاه‌چاله‌ها، منشاء قوی‌ترین پرتوهای کیهانی اصابت‌کننده به زمین هستند

محققان اختر فیزیک طی گزارشی اعلام کردند احتمالا منشا قدرتمندترین تشعشعات انرژی کیهانی که جهان ما را بمباران می‌کنند سیاه‌چاله‌های عظیمی هستند که در قلب کهکشانهای نزدیک ما قرار دارند.
گروهی از دانشمندان 17 کشور جهان با استفاده از رصدخانه "پی‌یر اوگر" در "مالارگو"ی آرژانتین دریافتند هسته‌های فعال کهکشانی به احتمال زیاد منشا پر انرژی‌ترین پرتوهای انرژی کیهانی هستند که به زمین برخورد می‌کنند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "universetoday" ، "جیمز کرونین" از دانشگاه شیکاگو، برنده جایزه نوبل و یکی از 9 نویسنده گزارشی که در شماره 9 نوامبر مجله ساینس به چاپ رسید، گفت "ما گام مهمی را بسوی حل اسرار طبیعت و منشا پرانرژی‌ترین تشعشات کیهانی برداشته‌ایم، رازی که نخستین بار "پی‌یر اوگر" فیزیکدان فرانسوی در سال 1938 آن را فاش کرد."
رویهمرفته 370 دانشمند در آرژانتین بطور دسته جمعی در این مرکز تحقیقاتی در آرژانتین فعالیت دارند.
محققان دریافتند آسمان نیمکره جنوبی از لحاظ تشعشتعات فوق‌العاده پرانرژی کیهانی یکدست نیست. آنان این یافته را "یک کشف بنیادی" توصیف کردند.
کرونین گفت در چند سال آینده این اطلاعات این امکان را می‌دهد تا منشا دقیق تشعشعات کیهانی و چگونگی سرعت این ذرات شناسایی شود.
"آلن واتسون" از دانشگاه لیدز گفت، این نتایج دریچه جدیدی را به سوی جهان نزدیک ما و آغاز نجوم تشعشع کیهانی باز می‌کند.
تشعشات کیهانی توسط پروتون‌ها و اتم‌هایی شکل می‌گیرد که در کیهان و با سرعت نور حرکت می‌کنند. زمانی که این تشعشات به سطوح بالایی اتمسفر زمین برخورد می‌کنند، رگباری از ذرات ثانویه را ایجاد کرده و وقتی به زمین می‌رسند در مساحتی بیش از 40 کیلومترمربع پخش می‌شوند.
به گفته این پژوهشگران، تنها تشعشات فوق‌العاده پرانرژی کیهانی هستند که می‌توان منشاء آنها را دقیقا تعیین کرد.