مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1132
|
واحد خبر مركز |
1386/08/09
479
|
چاپ
کشف بزرگترین سیاهچاله
"سازمان فضایی آمریکا" (ناسا) اعلام کرد، ستاره شناسان آمریکایی بزرگترین سیاهچاله را در صورت فلکی "کاسیوپه" (ذات الکرسی) کشف کردند.
این سیاهچاله به دور ستارهای به فاصله 1.8 میلیون سال نوری از زمین میچرخد و جرم آن 24 تا 33 برابر جرم خورشید است که بیسابقهترین جرمی است که تا کنون از یک سیاهچاله به ثبت رسیده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "nasa.gov" ، ناسا اعلام کرد، این تازه وارد عظیم بر ابر سیاهچالهای که پیش از این در روز 17 اکتبر (25 مهر) در کهکشان M33 کشف شد و جرمی 16 برابر جرم خورشید دارد، غلبه میکند.
سیاهچالهها از چنان میدانهای جاذبهای قدرتمندی برخوردارند که حتی نور نیز نمیتواند از آنها خارج شود.
ستاره شناسان با اندازهگیری گازهای منتشره از این سیاه چالهها و اثر جاذبهای آنها بر ستارگانی که بدورشان میچرخند، جرم آنها را تخمین میزنند.
"آندریا پریستویچ" از "مرکز فیزیک نجوم هاروارد - اسمیتسونیان" در کمبریج در ماساچوست که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت و گروه تحقیقاتی وی سیاهچاله جدید را با استفاده از "رصدخانه اشعه ایکس چاندار ناسا" کشف کردند.
کشف آنها در شماره روز اول نوامبر (10 آبان) "گزارشهای مجله فیزیک نجوم" منتشر میشود.
وی افزود، آنها اکنون میدانند که سیاه چالهها که از ستارههای در حال مردن تشکیل میشوند میتوانند بسیار بزرگتر از اندازهای باشند که تاکنون تشخیص داده شدهاند.