1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1097 | وضعیت هلال | 1386/07/19 582 | چاپ

پنجمین گفتمان هلال:هلال ماه شوال 1428 ـ پنج 19

نجمین گفتمان رؤیت هلال ماه با موضوع بررسی رؤیت هلال شوال 1428، دوشنبه 16 مهرماه 1386 توسط ستاد استهلال مرکز در سالن اجتماعات مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی ـ نجومی برگزار گردید.
سخنران اول این جلسه آقای پیوندزنی ، گزارشات استهلال ماه مبارک رمضان در سطح کشور را بیان کرد.وی در این گزارش گروه ها را به دو دسته‌ی رؤیت نگردیده و مدعی رؤیت، تقسیم بندی نمود و به معرفی برخی از گروه‌هایی پرداخت که گزارشات خود را مکتوب نموده و در سایت‌ها منشر نموده اند. این معرفی شامل افراد حاضر در گروه‌ها، مکان استقرار، زمان استقرار، امکانات گروه و دیگر اطلاعاتی که مربوط به حوادث استهلال شامگاهی ماه مبارک رمضان بوده است. این اطلاعات توسط دیتا پروژکتور بر صفحه نمایش سالن پخش گردید که برخی از گزارشات همراه با نمایی از گروه و مکان استهلال بوده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی ـ نجومی ، سخنران دوم این گفتمان آقای محمد صالح نجف بود.ایشان به بررسی خصوصیات هلال شامگاهی ماه شوال، پرداخت. وی با توجه به نقشه ویژگی‌های رؤیت پذیری هلال در جهان گفت: شامگاه پنج‌شنبه هلال در هیچ کجای جهان قابل رویت نیست و فقط می توان با احتمال خیلی ضعیف هلال با تلسکوپ های قوی مانند 8 اینچ به بالا در شیلی و آرژانتین مشاهده گردد. شامگاه جمعه 20 مهرماه 1386 هلال در استرالیا ضعیف می‌شود‌. ولی رؤیت‌پذیری در آفریقا بهتر می‌باشد ولی در خاورمیانه این امر با مشکلاتی همراه خواهد بود.
ایشان در ادامه افزودند:سن بالا، جدایی زاویه‌ای مناسب، اختلاف سمت زیاد و درصد درخشندگی هلال از پارامترهای خوب رؤیت پذیری هلال شوال است اما این پارامترها در منطقه خاورمیانه به علت اختلاف ارتفاع بسیار پایین و شرایط جوی منطقه در این فصل تمامی پارامتر های خوب هلال را تحت تاثیر قرار داده و رؤیت پذیری آن را برای شامگاه جمعه به مرز بحرانی بودن رسانده است. وی در ادامه گفت: مناطق نیمکره جنوبی نیز با وجود پارامترهای مناسب به خاطر تغییر فصل و ورود به فصل بهار چندان اوضاع مناسبی جهت رویت نمودن هلال شب اول ندارند.
برنامه‌های گروه استهلال مرکز برای هلال شامگاهی شوال دیگر موضوع مطرح شده توسط ایشان بود.این برنامه‌ها شامل رصد هلال صبحگاهی رمضان 1428 در روز سه‌شنبه 17 مهرماه جاری در رصد خانه مرکز مطالعات و چهارشنبه 18 مهرماه جاری دامنه کوه خضرخواهد بود.
اما استهلال شامگاهی در روزهای پنج‌شنبه 19 مهرماه در رصد خانه مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی ـ نجومی و تپه های بوستان علوی و در روز جمعه 20 مهرماه سه گروه در تپه‌های بوستان علوی و مدرسه عالی امام خمینی مرکز جهانی علوم اسلامی و 30کیلومتری قم به رصد خواند پرداخت آقای سهرابی دیگر سخنران این گفتمان بود.روز عید فطر در جهان اسلام موضوعی مورد اشاره در این بخش از گفتمان بود.ایشان گفتند با توجه به آرای موجود پیش‌بینی می ‌گردد:در جهان اسلام روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه عید فطر اعلام شود.و اختلاف امسال به سه روز برسد.
این جلسه در ساعت 16:30 به پایان رسید.