1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1088 | واحد خبر مركز | 1386/07/12 548 | چاپ

سیاره‌ای مشابه زمین در فاصله 424 سال نوری

دانشمندان اعلام کردند ظاهرا سیاره‌ای مانند زمین که در کمربند عظیمی از غبارداغ قراردارد درفاصله 424 سال نوری از کره خاکی ما درحال شکل‌گیری است.
کاری لیز" از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه "جان هاپکینز " و مجری این تحقیقات گفت : منظومه شمسی این سیاره که بین 10 تا 16 میلیون سال سن دارد هنوز بسیار جوان است اما درعین حال در بهترین سن خود برای تشکیل سیاره‌ای مانند زمین قراردارد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "spaceflightnow.com" ، براساس این گزارش حلقه غبار انبوهی در اطراف یکی از دو ستاره این منظومه قرار دارد.این نوع حلقه‌های غبار به ندرت در اطراف ستاره‌های خورشید مانند، تشکیل می‌شوند و وجود یک کمربند یخی خارجی بیشترین احتمال را ایجاد کرده که احتمالا روزی آب و متعاقبا حیات بر روی سطح این سیاره شکل بگیرد.
این کمربند از ترکیبات سنگی مشابه آنچه که پوسته زمین ما را تشکیل داده‌اند، شکل گرفته و نمک فلزی آن نیز مشابه مواد یافته شده در هسته زمین است.
براین اساس احتمالا حدود 100 میلیون سال دیگر مانده تا این سیاره به خوبی شکل بگیرد و درصورتی که شبیه سیاره ما رفتار کند، حدود یک میلیارد سال دیگر طول می‌کشد تا نخستین نشانه از حیات مانند جلبک بر روی این سیاره جوان ظاهر شود.
کارشناسان دانشگاه جان‌هاپکینز براین باورند درصورتی که‌این سیاره جدید از الگویی مشابه‌ماپیروی کند، تکامل اورگانیسم‌های پیچیده مانند دایناسورها نیز احتمالا دو میلیارد سال دیگر زمان می‌برد.
اکنون این سیاره که در منظومه "DH113766" قرار دارد در حال رشد است و دانه‌های غبار آن برای تشکیل سنگ به هم چسبیده‌اند و این سنگ‌ها نیز برای ایجاد اجرام بزرگتر به بزرگی ماه ما، به یکدیگر برخورد می‌کنند.
هنوز نامی برای این سیاره انتخاب نشده است.