1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1053 | وضعیت هلال | 1386/06/17 616 | چاپ

تاکید رییس دانشگاه تهران بر ارتباط مستمر مرکز تقویم با حوزه علمیه قم

رییس دانشگاه تهران بر ارتباط مستمر مرکز تقویم نجوم و حوزه علمیه قم تاکید کرد.
آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی روز چهارشنبه در مراسم سومین همایش رویت هلال و تقویم در دانشگاه تهران گفت: برای برقراری این ارتباط مستمر لازم است تا در حوزه علمیه قم مرکز نجوم راه‌اندازی شود.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "calendar.ut.ac.ir" ، وی افزود: تاسیس مرکز نجوم در حوزه علمیه قم مستلزم شناسایی افراد موفق در زمینه نجوم و فقه در این حوزه است تا دو مرکز فوق بتوانند با همکاری و تعامل با هم در راستای پیشرفت هر چه بیشتر علم نجوم و رویت هلال گام بردارند.
وی با اشاره به اینکه غرب در راستای نجوم پیشرفت‌های زیادی داشته افزود: از آنجا که علم در غرب تاثیر گرفته از فرهنگ مسیحیت است، در علم نجوم به اوقات شرعی و رویت هلال پرداخته نشده است.
عمید زنجانی با تاکید بر اهمیت رویت هلال ماه برای آغاز ماه قمری و اوقات شرعی در جهان اسلام اظهار داشت: این رسالت منجمان مسلمان است که به بخش رویت هلال و اوقات شرعی که مسکوت مانده، بپردازند.
رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه رویت هلال فقط در ماه رمضان از اهمیت ویژه برخوردار نیست گفت:دراحکام متعدد همچون حج، زکات، قبله شناسی، وقت شناسی و غیره هم حائز اهمیت زیادی است.
وی تاکید کرد: نجوم به مفهوم اسلامی آن شان و منزلتش را به معنای واقعی ارائه نکرده و این وظیفه منجمان مسلمان را سنگین‌تر می‌کند.
عمید زنجانی با بیان اینکه رابطه بین فقه و نجوم غیر قابل انکار است گفت: علم فقه می‌تواند از طریق علم نجوم به تمام آنچه که نیاز دارد دست یابد.
همچنین پیش از سخنان آیت الله عباسعلی عمید زنجانی رییس دانشگاه تهران ، دکتر عبدالرحیم جواهری رییس سومین همایش رویت هلال و تقویم گفت:
این همایش با هدف گردهمایی محققان و متخصصان امر نجوم و تبادل اطلاعات آنان در خصوص شاخصه‌های رویت هلال، ملاک‌ها و معیارهای رویت و اوقات شرعی برگزار شد.
وی بررسی نجومی رویت هلال، تقویم و ابعاد نجومی اوقات شرعی را سه محور برگزاری همایش عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه سومین همایش رویت هلال و تقویم توسط مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران برگزار شد اظهار داشت: برای این همایش 35 مقاله مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد 15 مقاله به صورت شفاهی و شش مقاله به صورت دیواری پذیرفته شده است.