مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1045
|
واحد خبر مركز |
1386/06/11
555
|
چاپ
گرانش دافعهای میتواند منشا انرژی تاریک کیهانی باشد
یکی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک، بطور نظری منشا انرژی تاریک کیهانی را معرفی کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "irna" ، آقای "شانت باغرام" گفت، مشاهدات اخیر کیهان شناسی مانند رصد ابرنواختر نوع Iنشان میدهد کیهان در حال حاضر در یک فاز شتاب تندشونده قرار دارد و سایر مشاهدات مانند تابش پس زمینه کیهانی نیز حاکی از تخت بودن عالم است.
وی افزود، نتیجه این مشاهدات این است که 70 درصد عالم از یک مولفه ناشناخته موسوم به "انرژی تاریک" تشکیل شده که مسوول انبساط تندشونده عالم است و شناخت منشا این عنصر ناشناخته یکی از اساسیترین مسایل پیش روی فیزیک - دانهای قرن 21 تلقی میشود.
باغرام در پایاننامه کارشناسی ارشد خود با عنوان " گرانش تعمیم یافته بعنوان جایگزین انرژی تاریک" آورده است در واقع تغییر رفتار گرانشی در مقیاسهای بزرگ کیهانی عامل ایجاد انرژی تاریک و در نتیجه انبساط تندشونده عالم است.
وی به ایرنا گفت که در این مطالعه تئوری با استفاده از روابط ریاضی و فیزیک نشان داده شد که رفتار گرانشی در واقع آن چیزی نیست که تصور میشود و این رفتار میتواند در مقیاس بزرگ و کیهانی بجای نقش جاذبهای، نقش دافعه داشته باشد.
این دانش آموخته دانشگاه خاطر نشان کرد اغلب برای توضیح علت انبساط تند- شونده عالم موجودات جدیدی تعریف میشود که البته توضیحات نظری وی نیاز به تعریف این موجودات را از بین میبرد.