جمعی از خواهران طلبه غیر ایرانی که به کشورمان سفر کردهاند ضمن بازدید از مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی وابسته به دفتر آیتالله العظمی سیستانی از نزدیک با محاسبات تعیین سمت قبله، اوقات شرعی و استهلال آشنا شدند.
به گزارش واحد خبر مرکز، سرپرست بخش غیر حرفه ای مطالعات و پژوهشهای فلکی ـ نجومی در جمع این بازدید کنندگان تصریح کرد: هدف اصلی برنامههای این مرکز بررسی وضعیت وضعیت هلال در آغاز ماههای قمری و تعیین روز اول هر ماه است.
حجتالاسلام سید رضا اصفهانی در ادامه یادآور شد: اسلام به خاطر توجه ویژه به وضعیت زمین، ماه و خورشید در میان همه ادیان الهی منحصر بفرد است.
ایشان با بیان اینکه وضعیت مختلف زمین نسبت به خورشید و ماه بیانگر زمان اجرای وظایف دینی خاصی است اظهار داشت: بررسی چگونگی حرکت زمین، مسلمانان را نسبت به احکام شرعی خود آشنا میکند.
وی وظیفه اصلی منجمان مسلمان را تعیین معیارهای نجومی وابسته به احکام شرعی دانست و افزود: زمان ادای اولین واجب دینی مسلمانان که نماز است توسط منجمین تعیین میشود.
حجتالاسلام اصفهانی با بیان اینکه انجام همه مناسک حج نیازمند زمانبندی مشخص است تصریح کرد: بسیاری از احکام اسلامی مانند جهاد، تابع وضعیت ماه، خورشید و زمین است.
این استاد نجوم قم برهان نظم در اثبات یگانگی آفریدگار را بیانگر اهمیت توجه به کهکشانها و تحولات ستارگان عنوان کرد و اظهار داشت: قرآن در بسیاری از آیات، مسلمانان را به بررسی نظم موجود در میان مخلوقات و در نتیجه ایمان به یگانگی خدا دعوت کرده است.
وی با دستهبندی آیات نجومی قرآن یادآور شد، این آیات به چگونگی خلقت، تحولات آن و پایان جهان میپردازد.
اصفهانی نیاز امروز جامعه علمی کشور را وجود متخصصین حوزوی و آشنایی با علوم روز دانست و افزود: در این مرکز سعی شده است تمام مسایل مورد نیاز مسلمانان که به نجوم مرتبط است پاسخ داده شود.
سرپرست بخش غیر حرفهای مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی، نجومی با بیان اینکه شب قدر از لحاظ نجومی با سایر شبها هیچ تفاوتی ندارد گفت: آنچه به عنوان اوقات معنوی در دین اسلام مطرح شده است به ملکوت وابسته است.
خاطرنشان می شود طلاب غیر ایرانی در پایان با حضور در رصد خانه این مرکز با تجهیزات و ابزار آلات نجومی آشنا شدند.