1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1015 | واحد خبر مركز | 1386/05/10 552 | چاپ

گروه جدیدی از هسته‌های فعال کهکشان‌ها کشف شد

گروهی از ستاره‌شناسان بین‌المللی با استفاده از ماهواره "سوییفت" (Swift)ناسا و رصدخانه اشعه ایکس آمریکایی- ژاپنی "سوزاکو"، یک دسته جدید از "هسته‌های کهکشانی فعال"(AGN) را کشف کردند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "nasa.org" ، تاکنون گمان می‌رفت ستاره شناسان تمامی دسته‌ها و گروه‌های کانون‌های کهکشانی فعال را که هسته‌های بسیار پرانرژی کهکشانها هستند و قدرت خود را از سیاه‌چاله‌ها فوق متراکم به دست می‌آورند، شناسایی کرده‌اند.
هسته‌های کهکشانی فعالی مانند کهکشانهای "سی‌فرت"، "بلازار" و "کواسار" از جمله درخشان‌ترین اجرام در کائنات هستند و اغلب انرژی میلیاردها ستاره را از منطقه‌ای به اندازه منظومه شمسی ما، به بیرون انتشار می‌دهد.
اما ستاره شناسان‌ با استفاده از ماهواره‌های سوییفت و سوزاکو دریافتند که یک طبقه نسبتا معمولی از هسته‌های کهکشانی فعال تاکنون از چشم ستاره‌شناسان دور مانده است. گاز و گرد و غبار با چنان شدتی این اجرام را پوشانده‌اند که در واقع هیچ نوری از آن ساطع نمی‌شود.
"جک تولر" یکی از ستاره‌شناسان مرکز پرواز فضایی "گودارد" ناسا گفت، این کشف از آن جهت اهمیت دارد که به ما کمک می‌کند دریابیم چرا برخی از سیاه‌چاله‌های فوق متراکم می‌درخشند و برخی دیگر نمی‌درخشند."
نتایج این تحقیق در شماره اوت نشریه تحقیقات فیزیک فضایی به چاپ خواهد رسید.