مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
101
|
اخبار |
1383/10/19
1160
|
چاپ
تثبیت دوباره ی رکورد جهانی آقای قاضی میر سعید
اخترشناسان بزرگترین انفجار فضایی را رصد کردند
مجله Sky & Telescope در صفحات 75 و 76 شماره February 2005 خود ، مقاله ای را با عنوان Young–Moon Hunting in 2005 به قلم Alan MacRobert and Roger Sinnott به چاپ رسانده است.
شاید رصدگران محترم هلال در جریان قرار گرفته باشند که اخیرا" گروهی از همکاران امریکایی و اردنی ما موضوع لزوم محاسبه سن هلال در دستگاه مختصات مکان مرکزی را مطرح نموده اند. این همکاران اعتقاد دارند برای ثبت رکوردهای جهانی سن هلال و جدائی زاویه ای ، باید محاسبات در دستگاه مکان مرکزی محاسبه شود. اگر چنین امری پذیرفته شود ، رصد آقای Jim Stamm در ژانویه سال 1996 کماکان در رتبه اول جهانی از نظر سن هلال باقی خواهد ماند و رصد آقای سید محسن قاضی میر سعید در سپتامبر سال 2002 در رتبه دوم قرار خواهد گرفت. شاید مناسب باشد که از انگیزه های غیر علمی که ممکن است در این میان وجود داشته باشد صرف نظر نماییم و فرض را بر این بگذاریم که طرح این موضوع جدید صرفا" از دیدگاه علمی روی داده است. کارشناسان و رصدگران ایرانی با پیشنهاد مذکور موافق نبوده و نیستند. دلایل آن را در آینده مورد تحلیل دقیق قرار خواهیم داد. اما از آنجا که رصدگران ما ، در بحث ثبت رکورد جهانی جوانترین هلال رصد شده ذینفع هستند ، ترجیح دادیم آغاز کننده مجادله علمی با این پیشنهاد جدید نباشیم و صبر کنیم تا مراجع علمی دیگر و بخصوص کارشناسان مجله Sky & Telescope در این مورد اظهار نظر نمایند. در طول این مدت بارها نامه های الکترونیکی که بین این همکاران امریکایی و اردنی ما با مراجع علمی رد و بدل میشد را دریافت نمودیم ، بدون اینکه در تایید و یا رد موارد مطروحه در آنها اظهار نظر نماییم. در میانه ی این کارزار ، گزارش رصد بحث برانگیز آقای Stamm نیز مطرح شد. گزارشی که در آن به رویت شدن هلالی صبحگاهی با جدایی زاویه ای حدود 5/6 درجه اشاره شده بود.
کارشناسان مجله Sky & Telescope در شماره اخیر این مجله بار دیگر به این نکته اشاره دارند که رکورد جوانترین هلال رصد شده با چشم مسلح توسط آقای سید محسن قاضی میر سعید و با سن هلال 11 ساعت و 40 دقیقه به ثبت رسیده است. آنان با این اقدام ، در حقیقت مخالفت خود را با پیشنهاد محاسبه سن هلال و جدایی زاویه ای در دستگاه مکان مرکزی اعلام داشته اند. چاپ این مقاله ، حلاوت و شیرینی رصد هلال رجب 1423 توسط آقای قاضی میر سعید را بار دیگر به کام همه رصدگران هلال در ایران نشاند. همچنین در این مقاله ، برای دومین بار عکسی که اینجانب از هلال ماه و پرندگان گرفته ام به چاپ رسیده است که افتخاری برای بنده است.
هر چند کمان آسمانی ، صرفا" یک سایت علمی است و قصد پرداختن به موضوعات دیگر را ندارد اما نمیتوانیم خوشحالی خود را به جهت کسب موفقیتهای پی در پی برای ایران ، پنهان نماییم. حذف عناوین جعلی برای خلیج همیشه فارس و جزایر ایرانی آن و تثبیت دوباره ی رکورد جهانی آقای قاضی میر سعید ، موجب خوشحالی بی اندازه همه ی عاشقان ایران گردیده است. کسب این موفقیتها را به همه ی شما شادباش میگویم.
با احترام
علیرضا بوژمهرانی
-------
Isfahan.ir/kamaneasemani